Kartofler

Samsø er kendt for sine tidlige kartofler. Hos Brdr. Kjeldahl har vi gjort det til en æressag at dyrke og levere gode og lækre Samsø kartofler til butikker landet over.


Samsø har generelt færre regnvejrsdage og flere solskinstimer end noget andet sted i landet. Denne faktor danner sammen med den gode sandede jord på Samsø de perfekte vilkår for kartoflens vækst.


Brdr. Kjeldahl producerer ca. 250 ha kartofler på årsbasis.


Hele processen starter i januar, hvor vi lægger kartofler til spiring på opvarmede lagre. Når risikoen for frost er minimal, sættes kartoflerne i jorden. Dernæst er det op til vind og vejr, hvornår kartoflerne er klar til optagning.

 

Der findes mange kartoffelsorter, og hos Brdr. Kjeldahl fører vi derfor også flere forskellige kartoffelsorter, da det sikrer, at vi kan levere kartofler året rundt. Vi dyrker både tidlige kartofler, almindelige spisekartofler og aspargeskartofler. Vi har et tæt samarbejde med Samsø Landboforening, hvor vi årligt tester nye sorter for at finde de bedste kartofler til forbrugerne.

 

Alle kartofler, der dyrkes hos Brdr. Kjeldahl, er underlagt strenge kvalitetskrav, således at forbrugerne modtager så gode kartofler som muligt. Endvidere gennemgår vores kartofler grundig sortering i vores eget pakkeri, som blot er endnu et punkt, hvor vi kan kvalitetssikre Samsø kartoflen.

 

Brdr. Kjeldahl er Global GAP certificereret - læs mere om Global GAP på www.globalgap.org

 

Kartoflen opbevares bedst mørkt og køligt ved 6-10 grader.